Főoldal \ Püspökkenyér

Püspökkenyér recept

Hozzávalók:

6-7 tojásfehérje
8 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
10 dkg vegyes mag (mandula, dió, pekándió, stb)
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg mazsola

Recept:

A megmaradt tojásfehérjék örök kármentője a püspökkenyér. Ez a recept szerintem úgy jó, ahogy van, puha, finom, dús.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatunk 12 dkg cukrot.

A magokat, csokit apróra vágom, összekeverem a liszttel.

Óvatosan belekeverjük a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon  25- 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Kihűlve be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.