Rablóhús recept

  • Rablóhús recept
  • Rablóhús recept

Hozzávalók:

3 személyre:
40 dkg sertésszűz
20-25 dkg szalonna
1-2 fej lilahagyma
fél szál kolbász
6 közepes burgonya
flekken fűszersó
kevés olaj

Recept:

Amikor elindultam megvenni az alapanyagokat, a hentespultban dolgozó hölgy elkerekedett szemmel kérdezte, meg: “- Ebben a hűsben kint fognak sütögetni?” Nevetve nyugtattam meg, hogy a sütőben készítem el a nyársakat.

A szüzet egy éjszakára bedörzsöltem flekken fűszersóval. A szalonnát nagyobb kockákra vágtam,a kolbászt karikára,a hagymát cikkekre aprítottam. A burgonyát meghámoztam, megmostam, felszeleteltem, és szintén beszórtam a fűszersóval.

A tepsi alját kiolajoztam vékonyan, beletettem a krumpliszeleteket, megöntöztem kevés olajjal, átforgattam őket. Hurkapálcára fűztem fel a “javakat”, a húst, kolbászt, hagymát, szalonnát. A pálcákat ráfektettem a burgonyaágyra, majd alufóliával letakartam.

200 fokos sütőben a krumpli puhulásáig fólia alatt, majd a fóliát levéve megpirítottam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Rablóhús

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*