Hozzávalók:
3 személyre:
40 dkg sertésszűz
20-25 dkg szalonna
1-2 fej lilahagyma
fél szál kolbász
6 közepes burgonya
flekken fűszersó
kevés olaj
Recept:
Amikor elindultam megvenni az alapanyagokat, a hentespultban dolgozó hölgy elkerekedett szemmel kérdezte, meg: “- Ebben a hűsben kint fognak sütögetni?” Nevetve nyugtattam meg, hogy a sütőben készítem el a nyársakat.
A szüzet egy éjszakára bedörzsöltem flekken fűszersóval. A szalonnát nagyobb kockákra vágtam,a kolbászt karikára,a hagymát cikkekre aprítottam. A burgonyát meghámoztam, megmostam, felszeleteltem, és szintén beszórtam a fűszersóval.
A tepsi alját kiolajoztam vékonyan, beletettem a krumpliszeleteket, megöntöztem kevés olajjal, átforgattam őket. Hurkapálcára fűztem fel a “javakat”, a húst, kolbászt, hagymát, szalonnát. A pálcákat ráfektettem a burgonyaágyra, majd alufóliával letakartam.
200 fokos sütőben a krumpli puhulásáig fólia alatt, majd a fóliát levéve megpirítottam.
Hát ez nagyon jól hangzik!
Köszi, és ha megcsinálod, sok sikert!
Zsófi