Rácsos linzer recept

  • Rácsos linzer recept
  • Rácsos linzer recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
18 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
tejföl, ha szükséges
reszelt citromhéj
egy üveg lekvár
egy tojás a kenéshez

Recept:

Végtelenül egyszerű kis linzeralapú sütemény. Jó házi lekvárral isteni. Ez szilvalekvárral készült, hála Édesapámnak, isteni lett!

A sütőport összekeverjük a liszttel, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat. Tésztát gyúrunk belőle. Ha nem áll össze, kevés tejföllel segíthetünk.

A tészta egyharmadát félretesszük, ebből lesz majd a rács. A többit  másfél cm vastagságúra nyújtjuk, és egy magasabb falú, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Én 35×25 cm-esben sütöttem. Kb. 1 cm vastagon megkenjük a lekvárral, a maradék tésztából csíkokat formálunk, és berácsozzuk vele.

Felvert  tojással bekenjük a rácsokat, és előmelegített sütőben 180 fokon fél óra alatt addig sütjük, míg szép barnás színt kap.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*