Raffaello recept

  • Raffaello recept
  • Raffaello recept

Hozzávalók:

20 dkg tejpor
10 dkg olvasztott vaj
0.6 dl víz
10 dkg porcukor
8 dkg kókuszreszelék
45 szem mandula
A panírozáshoz:
kókuszreszelék

Recept:

Igen egyszerűen elkészíthető édesség, mint egy kis hógolyó. Nálam idén ez volt a karácsonyi sütirepertoár egyik darabja.

A héjas mandulát dobjuk lobogva forró vízbe egy néhány másodpercre. Ez a művelet a blansírozás, segít a héjtól megszabadulni. A leszűrt, kihűlt manduláról ezután könnyűszerrel lesegíthetjük a “kabátot”.
Forró serpenyőben rázogatva kissé pirítsuk is meg a szemeket.

A vízből és cukorból főzzünk szirupot. Keverjük bele a kókuszreszeléket, a tejport és az olvasztott vajat, és jól keverjük el. Hűtsük be. Egy óra múlva a gyúrjunk golyókat, melyek közepébe tegyük a mandulaszemeket.

Forgassuk őket kókuszba.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*