Rákóczi túrós recept

  • Rákóczi túrós recept
  • Rákóczi túrós recept
  • Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
Fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojássárgája
cukor ízlés szerint
5 dkg mazsola
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
1 evőkanál vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
Egy csipet só
baracklekvár

Recept:

A tészta alapanyagaiból linzertésztát készítek, lehetőség szerint minél rövidebb idő alatt összeállítva. Minél kevesebbet dolgozunk rajta kézzel, annál omlósabb lesz.

A masszát kézzel a tepsibe nyomkodom (30 x 40-es tepsiben készítettem). A tésztát szilárdulásig sütöm, ezt kézzel ellenőrzöm.
A túrókrémhez a mazsolát jól megmosom. Ha darabos a túró, áttöröm. A hozzávalókból robotgép segítségével homogén masszát keverek, majd beleszórom a mazsolát is.

Ha a tészta tapintásra már kemény, szilárd, rásimítom a kikevert túrókrémet. Újra betolom a sütőbe 10-15 percre.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. A habot nyomózsákba teszem, s berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult „zugokba” baracklekvárt töltök. A süteményt visszateszem még a sütőbe, s lassú tűzön szárítom.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*