Hozzávalók:
2 főre:
2 naaaagy szelet tarja
só
bors
mustár
1 dl tejszín
két maroknyi aprított bacon
egy lilahagyma
2-3 szem közepes burgonya
reszelt sajt
Recept:
Ez egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, húsos egytálétel.
A tarját sózzuk, borsozzuk és kenjük meg mustárral, majd hagyjuk állni legalább fél órát.
A burgonyákat hámozzuk meg, és zöldséghámozóval vagy sajtszeletelővel gyaluljuk vékony karikákra.
A hagymát pucoljuk meg és szeljük vékony karikákra.
A krumpliból tegyünk vajazottt tűzálló tálba egy sornyit, hintsük kevés sóval, kenjük meg tejszínnel. Erre kerül a bacon, a hagyma. Újabb krumplisor, tejszín, bacon, hagyma, míg elfogynak a hozzávalók. Tetejére sorakoztassuk a tarjaszeleteket, és hintsük reszelt sajttal.
Alufóliával fedve süssük 200 fokon egy órát (villűval ellenőrizzük a krumplit, megpuhult-e) , majd fólia nélkül pirítsuk meg.