Rakott zöldbab recept

  • Rakott zöldbab recept
  • Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:

Két személyre
40 dkg darált hús
1 bögre rizs
egy fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
pirospaprika

bors
1 üveg zöldbabkonzerv
főzőtejszín
zsemlemorzsa
nagy pohár tejföl
1 tojás
reszelt sajt ízlés szerint

Recept:

Gyorsan elkészíthető étel, a tölteléket fagyasztani is lehet.

A hagymát olajon csipet sóval megfonnyasztom. A tűzről levéve belekeverek egy kevés pirospaprikát, majd a darált hússal pirítom, lefedve megpárolom. Kis sóval,borssal, fokhagymával ízesítem. Beleteszem a rizst, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége. Lefedem, tíz percig takarékon főzöm.

Hőálló tál aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráterítek egy réteg zöldbabot.
Erre kerül a töltelék fele,egy szórásnyi zsemlemorzsa, és a tejszínnel, tojással, reszelt sajttal elkevert tejfölréteg. Majd ismét bab, hús és a tejfölös réteg. Tetejét reszelt sajttal szórom és 220 fokos sütőben pirosra sütöm.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*