Hozzávalók:
50 dkg reszelt répa
25 dkg cukor
4 tojás
3 dl olaj
50 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
fahéj ízlés szerint
Recept:
Ismét a „kavarós sütemények” egyik gyöngyszemét készítettem el, melyben jó fél kiló répa az „egészséges nassolnivaló” képzetét kelti :)
A répát meghámozva a reszelő legkisebb lukán reszeljük le. A hozzávalókból a habverő segítségével hipphopp kavarjuk ki a tésztát. Sütőpapírral bélelt aljú tepsiben (én 38x25cm-esben sütöttem) előmelegített sütőben 180 fokon süssük tűpróbáig.
Tálalhatjuk porcukorral megszórva, vagy a következő mázak egyikével (a hozzávalók listáján nem tüntettem fel őket):
<h2>Citromos máz:</h2>Porcukrot annyi citromlével keverjünk ki, hogy sűrű, de még kenhető mázat kapjunk
<h2>Csokis máz:</h2>Másfél tábla fehér csokit kevés kókuszzsírral a mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon olvasszunk fel, majd kenjük a sütemény tetejére.
<h2>Mascarponés krém:</h2>1 tábla fehércsokit fél dl tejszínnel olvasszunk össze. Ha kihűlt, 10 dkg mascarponéval keverjük ki. Néhány csepp citromlé pikáns ízt ad a krémnek!