Rizskoch recept

  • Rizskoch recept
  • Rizskoch recept
  • Rizskoch recept

Hozzávalók:

12 dkg rizs
fél liter tej
fél dl víz a tejhez
3 tojás
5 dkg teavaj (margarin is jó)
1 citrom héja
5 dkg mazsola
csipet só
8 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor

Recept:

A tejbe beleöntöm a vizet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst és a mazsolát.

Lassú tűzön sűrű tejberizst főzök belőle. A tűzről levéve beleteszem a  vajat, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 3 tojás sárgáját kikeverem a cukrokkal, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem.

Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem, de vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott, morzsával szórt tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 20 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje).

Fahéjas porcukorral vagy Nesquick-kel szórom.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*