Rokfortos keksz recept

  • Rokfortos keksz recept
  • Rokfortos keksz recept
  • Rokfortos keksz recept

Rokfortos keksz recept  Rokfortos keksz recept  Rokfortos keksz recept  

Hozzávalók:

12 dkg vaj
20 dkg rokfort
20 dkg liszt
10 dkg dió
cayenne bors
bors

Recept:

Bolondja vagyok a sajtoknak. Mint Gombóc Artúr, csak nekem sajttal ( na, meg persze csokival is): Lyukas, kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, csomagolt, meztelen, egész, megkezdett sajt, imádom!

A rúzsflórás és a kék sajtok a gyengéim.

Így aztán, mivel itthon senki nem szereti a rokfortot, keserédesen magamba tömtem az összes kekszet. Ha egy picit tovább sütjük a kelleténél, még finomabb!

És hogy hogy is készül? Állati egyszerű! A diót daraboljuk fel, viszonylag nagyobb, rusztikus darabokra. Az összes hozzávalót, és a darabolt diót gyúrjuk jól össze. Csináljunk belőle egy körülbelül 5 cm átmérőjű hengert, és a csomagoljuk be folpackba. Hűtőben fog annyira megszilárdulni, durván fél óra alatt, hogy szeletelni lehessen. Ekkor fél-1 cm vastagságú karikákra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180 °-on addig sütjük, míg színt kapnak. Pár perc hűlés után kapjuk meg a finom ropogós kekszeket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*