Roston libamáj grillezett körteágyon recept

  • Roston libamáj grillezett körteágyon recept
  • Roston libamáj grillezett körteágyon recept

Hozzávalók:

3 személyre:
fél kg libamáj

bors
3 szép körte

4 dl rizs
20 dkg csiperke gomba
7 dl víz

kevés olaj

Recept:

Mossuk meg a libamájat, próbáljuk meg eltávolítani róla/belőle az ereket, hártyákat, majd vágjuk szeletekre. A köretet jobb előre elkészíteni (ld. recept vége), mert a libamáj frissen finom.

Sózzuk, borsozzuk nemes egyszerűséggel, majd serpenyőben szeletenként néhány perc alatt süssük meg mindkét oldalukat grillserpenyőben, így szép”csíkosak” lesznek. Nem kell alá zsiradék, hisz maga a máj is az.

A körtéket szintén mossuk, majd hámozzuk meg, vágjuk szeletekre, magházukat távolítsuk el. A máj zsírjában mindkét oldalukat grillezzük meg.

Szépen felváltva helyezzük a tányérra, egy szelet máj, egy körte, személyenként 3-4 szelet májjal számolva.

Gombás rizzsel tálaltam.

Ehhez a gombát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A rizst kevés olajon sűrűn kevergetve fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a gombát, és kevergetve tovább pirítjuk néhány percig. Felöntjük a vízzel és sózzuk ízlés szerint (kóstoljuk meg). Fedő alatt kis lángon főzzük, amíg be nem szívja a nedvességet. Szerencsés az üvegfedő használata, hogy lássuk, hol tart a folyamat, mert nem tesz jót neki, ha levesszük róla a fedőt.

Ha beszívta a nedvességet, zárjuk el a gázt, csomagoljuk be egy abroszba, és hagyjuk még a saját gőzében puhulni negyed órát. Ezután keverjük át, és tálaljuk a májhoz.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*