Rugelach tekercs recept

  • Rugelach tekercs recept
  • Rugelach tekercs recept

Hozzávalók:

kb 20 darabhoz:
12 dkg krémsajt
12 dkg margarin
9 dkg cukor
15 dkg liszt
Töltet:
10dkg cukor
2 tk mézeskalács fűszer
5 dkg mazsola
3 dkg aszalt vörösáfonya
8 dkg dió
barack vagy málnalekvár

Recept:

Ismét egy újdonság számomra ez a recept. Mennyei!

Száraznak gondoltam, mikor a receptet először elolvastam, de finom, puha, zamatos, érdemes kipróbálni. Nem is nagy ördöngösség elkészíteni!

Kezdjük a tésztával. A ramát már jó előre kivettem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire elkezdem a tésztát összeállítani. A krémsajtot – ettől lesz igazán puha a tekercs  – a lisztet, a margarint, a cukrot lisztezett deszkán összegyúrjuk. Pihentetni is kellene, de úgy éreztem, felesleges hosszabb ideig, így annyi időre dugtam  a hűtőbe, míg a tölteléket előállítottam.

Ehhez a cukrot a fűszerrel az apróra vágott mazsolával áfonyával, és a durvára tört dióval elkeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítetjük. A tésztát a lisztes deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és elosztjuk rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és éles késsel fél cm vastag szeletekre szabdaljuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket szórhatjuk még némi fahéjas cukorral (elhagyható) és 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük őket.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*