Rupáner vajas pogácsája recept

  • Rupáner vajas pogácsája recept
  • Rupáner vajas pogácsája recept
  • Rupáner vajas pogácsája recept

Hozzávalók:

1 bögre= 2,5 dl

4 bögre liszt
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
1 csapott evőkanál só
1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
1 kocka élesztő (50 g)

Recept:

Ez a remek recept is Rupáner konyhájából jutott hozzám. Finom, puha pogik születtek belőle. Kell rá időt szánni, mert pihentetni szükséges 5-6 órát.

Egy tálban összemorzsoltam a lisztet, a sót és a Ramát.  A közepébe tettem a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsolgattam az élesztőt is.
A tésztát jól kidolgoztam , és hűtőben  letakarva öt-hat órán át pihentettem.

Ezután lisztezett deszkán átgyúrtam, és kb. egy cm vékonyra nyújtottam. Kiszaggattam, felvert tojással megkentem a tetejüket és előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180-200 fokon szép aranyszínűre sütöttem őket.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

2 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*