Hozzávalók:
14 dkg vaj
14 dkg cukor
14 dkg étcsokoládé
8 dkg liszt
5 tojás
kis üveg baracklekvár
15 dkg étcsokoládé
egy evőkanál olaj
Recept:
E második Sacher torta receptet Illeskrisztől lestem el.
Isteni, csokis,puha sütemény.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A 14 dkg csokoládét olvasszuk meg a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán. Ezalatt a fehérjét verjük fel csipet sóval. Amikor kemény,adjuk hozzá a cukor felét és keverjük tovább.
A vajat keverjük habosra a maradék cukorral és az olvasztott csokival. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Szitáljuk bele a lisztet, majd óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot.
Egy 18 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát.
Süssük meg kb 35-40 perc alatt, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A kész tortát vízszintesen vágjuk háromfelé, töltsük meg lekvárral, vékonyan vonjuk is be vele.
A bevonáshoz való csokit az olajjal szintén lassan, óvatosan melegítsük meg a mikróban.
Vonjuk be vele a tortát. Tetejére simíthatunk csokitranszferfóliát is.