Sacher torta recept

  • Sacher torta recept
  • Sacher torta recept

Hozzávalók:

7 tojás
10 dkg vaj
10 dkg csoki
1 ek cukrozatlan kakaópor
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Töltés, díszítés:
20 dkg lekvár
pici rum
2 tábla csoki
5 dkg vaj

Recept:

Finom, könnyű, csokis torta, dekoratív dísszel, amit előző nap érdemes megcsinálni.

A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá csipet só hozzáadásával.
A csokit olvasszuk fel a vajjal együtt. A vajas csokihoz adjuk hozzá a sárgáját és a cukrot, majd verjük jól fel.

A fehérjéhez óvatosan adjuk hozzá, és szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet és kakaóport, majd óvatosan forgassuk bele.

A kapcsos (24 cm) tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és előmelegített, 170 fokos sütőben lassan süssük meg a  tortát. Ez kb. 45-50 perc lesz. tűpróbával ellenőrizzük a tészta állapotát.
Vágjuk ketté, töltsük meg a rummal elkevert, forró lekvárral, majd a tetejét is húzzuk át vele, és tegyük rá a csokidíszt.

A díszhez a csokit olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett. Ha a csoki olvadós, lágy fajta(Milka), a vajat hagyjuk el.

A kapcsos tortaforma alját béleljük ki “pufifóliával” (bonbonok dobozában található pl.). erre kenjük a csokit, dermesszük meg, majd óvatosan húzzuk le róla a fóliát. Nagyon dekoratív!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*