Sajtfánk recept

  • Sajtfánk recept
  • Sajtfánk recept
  • Sajtfánk recept

Sajtfánk recept  Sajtfánk recept  Sajtfánk recept  

Hozzávalók:

2,5 dl tej
5 gr só
3 egész tojás
15 dkg finomliszt
8 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt (én Pannóniát és granepadao-t használtam)

Recept:

Nagyon finom, könnyű kis sajtos falatkák, nagy sikere volt a munkahelyemen is.

A tésztáját este kevertem be, így hajnalban pikk-pakk ki tudtam sütni, hogy friss labdacsokat vigyek be reggel a munkahelyemre.

Egy lábosban a tejet a sóval felforraljuk, majd beletesszük a vajat és melegítjük, amíg elolvad. Ezután a lisztet is hozzáadjuk és addig keverjük gyors mozdulatokkal,míg a tészta el nem válik az edény falától, vigyázva, ne égjen oda, épp csak kicsit megkapatjuk. Eddig tulajdonképpen egy égetett tésztát készítettünk (mint a képviselőfánk esetében).

A tűzről levéve a tojásokat egyesével belekeverjük a tésztába habverő segítségével. Kihűlte után a reszelt sajtot is hozzákeverjük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A masszát elvileg habzsákból kellene nyomni. Hogy a reggelig tartó hűtéstől-e, de nekem kemény lett a tészta, nem tudtam volna nyomni, így kézzel diónyi golyókat formáztam belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem viszonylag távol egymástól.

20 percig sütöttem körülbelül, amíg enyhe barnás színt kapott, a sütő ajtót nem nyitogatva.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*