Sajtos pogácsa recept

  • Sajtos pogácsa recept
  • Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:

Kb. 40 közepes méretű pogácsához:
60 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
5 dkg élesztő
Fél csomag sütőpor
2 dl tej
2 tojássárgája
1 tojás a kenéshez
15-20 dkg sajt
1 csapott evőkanál só
1 kiskanál cukor

Recept:

Isteni, könnyű pogácsák, egy egész tepsi elfogyott belőle percek alatt…és csak ketten voltunk rá.

A kiskanál cukrot oldjuk fel a tejben. Langyosítsuk meg, keverjük bele az apróra tört friss élesztőt vagy 2 zacskó szárított élesztőt.

A lisztet morzsoljuk el a vajjal. Keverjük bele a sót, a sütőport, a tojássárgáját, a sajt felét reszelve, majd a felfutott élesztőt.

Dolgozzuk jól össze. Kelesszük langyos helyen bő félórát.
Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Ekkor nyújtsuk ki, hajtsuk négyrét, majd várjunk egy negyed órát.

Ismételjük meg a hajtást, és újabb negyed óra múlva nyújtsuk 2 cm vastagra.

Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, távol egymástól. Kenjük meg tetejüket felvert tojással. Szórjuk meg a maradék sajttal.

Kb.  25  perc alatt szépen megsülnek.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

9 hozzászólás: “Sajtos pogácsa

  1. Kedves Ismeretlen!
    Nem szokásom véleményezni a recepteket, de most megteszem. Nagyon sok ilyen olyan konyháknál, gasztroblogerreknél istenítve vannak a receptek, a hozzászólások által,holott nem voltak rosszak,de én véleményem szerint nem voltak isteniek.
    De a Te pogácsád, ez CSODÁS, és ISTENI!
    Köszönöm Neked, és sok sikert kívánok a továbbiakban
    Judit

  2. Megsütöttem, nekem 72 db lett belőle, 1-órán belül mindmegettük. Valóban nagyon finom, könnyű, csak sajnos sokat lehet enni belőle. Azt hiszem ezt a változatot fogom sütögetni. (8-tagú a családunk). Alighanem legközelebb dupla adagból kell készíteni.

  3. Kedves Gasztromankó!

    Azt írod, hogy az összedolgozásnál, a sajt felét gyúrjuk a tésztába. Mi legyen a sajt másik felével? Azt a tojással megkent pogácsák tetejére szórjuk?
    Köszönöm előre is a választ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*