Hozzávalók:
(2-3 személyre)
30 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő vagy fél kocka friss
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
olívaolaj
3/4 evőkanál só
Feltét:
paradicsomszósz
fűszerek (oregano, bazsalikom, fokhagyma)
gomba
sonka
sajt (én mozzarellát és trappistát is használtam)
kukorica
feta sajt
2 csomag kemping sajtkrém
tojás a kenéshez
Recept:
Nincs is jobb a házi pizzánál. Bármikor szívesen összeütöm:
A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek némi fűszert (oregano, bazsalikom) és sót ízlés szerint.
Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
A kész tésztát még kelesztem kb. negyed órát. Ekkor lisztezett deszkán kinyújtom nagyobbra, mint a tepsi. Beleteszem a tepsibe és a szélére nyomom a kempingsajtot, majd a lelógó részt szépen visszahajtom.
Betolom az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Aranysárgára sütöm.
A sonkát apró darabokra vágom, a gombát kis olajon megpirítom.
Az elősütött tésztára simítom a paradicsompürét, melybe fűszereket, fokhagymát teszek. Rá a sonkát, a gombát és kukoricát, feta sajtot, mozzarellát. Tetejére reszelt sajt kerül, a széleit megkenem a felvert tojással. A sajt pirulásáig sütöm.