Sajttekercs recept

  • Sajttekercs recept
  • Sajttekercs recept

Hozzávalók:

kb 20 cm hosszú rúdhoz:
20 dkg edami vagy trappsita sajt
8-9 szelet sonka
2 tubus ömlesztett sajt
metélőhagyma ízlés szerint

Recept:

Hihetetlen gyorsan elkészíthető, látványos szendvicsrevaló.

Nem teketóriáztam a sajt vízben való főzésével és egyéb, receptekben ismertetett olvasztási módszerrel.

Vágtam egy akkora darab sütőpapírt, amekkorán nyújtani tudom majd  a sajtot.
Használhatunk edamit, trappistát, de egy emmentáli is remekül  alkalmas, talán még pikánsabb is.
A sütőpapír közepébe tettem a darab sajtot, és hupsz, be a  mikróba. Közepes fokozaton megvártam, míg elolvad.

A sajt tetejére tettem egy ugyanakkora sütőpapírt, mint, ami alatta van, majd szépen nyújtófával vékonyra nyújtottam. Befedtem sonkaszeletekkel, amit megkentem a snidlinggel elkevert krémsajttal. Feltekertem szorosan és pár percre a hőtőbe tettem.
Vékonyan szelve tegyük vajazott kenyérszeletekre.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Sajttekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*