Sajttorta kocka recept

  • Sajttorta kocka recept
  • Sajttorta kocka recept

Hozzávalók:

Az alaphoz:
12,5 dkg vaj
20 dkg zabkeksz
5 dkg porcukor
A töltelékhez:
50 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1 csomag vaniliás cukor
13 dkg cukor
4 tojás

Recept:

A kekszes alaphoz megdaráljuk a zabkekszet, megolvasztjuk a vajat, és alaposan összekeverjük.

Ezt a kekszalapot sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es, magas falú tepsibe nyomkodjuk.

170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alat aranybarnára sütjük.

A krémsajtot, a mascarponét, a vaniliás cukrot, illetve a cukrot simára keverjük, majd beleforgatjuk az egész tojásokat. Nem is kell elővennünk az elektromos habverőt, simán kis kézi keverővel kikevertem.

A krémet óvatosan a kekszes alapra öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütöben lágyan remegősre sütjük 45-50 perc alatt. A sütő aljába tettem egy nagy sütőtepsit megtöltve vízzel, így elég gőz keletkezett a sütőtérben, ami megfelelő a sajttorta elkészítéséhez.

A konyhapulton langyosra hűtjük, majd a hűtőben teljesen megdermedsztjük a süteményt.

Forró vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni, és kezeletlen citrom vagy narancs héjával díszíteni.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*