Salzburgi galuska recept

  • Salzburgi galuska recept

Hozzávalók:

6 evőkanálnyi tejszín
2 evőkanál cukor
2 zacskó vaníliás cukor

6 tojás
csipetnyi só
2 zacskó vaníliás cukor
2-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 evőkanál keményítő
reszelt citromhéj

Recept:

Habos, könnyű, madártejre hajazó ízvilággal….

A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Ez lesz a  “szaft”  a galuska körül. A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgákat a cukor felével és  a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Egy csipet sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, a maradék cukorral tovább verjük.

Óvatosan, kézi erővel hozzákeverjük a habos tojássárgáját, majd egy evőkanálnyi keményítővel elvegyítjük. Egy tűzálló formába három-négy nagy habgaluskát szaggatunk, melléöntjük a kihűlt vaníliás édes tejszínt és forró, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben, mert összeesik!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*