Sertésszelet fűszervajjal recept

  • Sertésszelet fűszervajjal recept
  • Sertésszelet fűszervajjal recept

Hozzávalók:

3-4 személyre:
4 nagyobb szelet sertéskaraj

fokhagyma
liszt
olaj a sütéshez

Fűszervaj:
10 dkg jó minőségű vaj
egy csokor petrezselyem

1 nagy gerezd fokhagyma

Recept:

Mennyei, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, még a krumplit is remek a leolvadó vajba tunkolni :)

A karajszeleteket az inaknál kissé bevagdaljuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. Kiklopfoljuk, sózzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, és állni hagyjuk egy órát.

A szeleteket lisztbe forgatjuk.

Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, én ezután  egy kevés víz hozzáadásával, fedő alatt gyenge lángon kicsit pároljuk is.

A fűszervajhoz a megmosott petrezselymet apróra vágjuk. A fokhagymát összenyomjuk és a sóval, a petrezselyemmel a  puha vajhoz keverjük. A vajat hengerré formálva folpackba csomagoljuk és  amélyhűtőben megdermesztjük.

A hús tetejére szelünk a vajból és sült burgonyával kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*