Sertésszűz almaszósszal recept

  • Sertésszűz almaszósszal recept
  • Sertésszűz almaszósszal recept

Hozzávalók:

3 személyre:
50 dkg sertésszűz

bors
olaj
3 alma
2 dl tejföl
fél csomag vaníliás pudingpor
pici őrölt fahéj
kevés őrölt szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
ízlés szerint kristálycukor

Recept:

Finom, omlós, szinte bélszínállagú hús gyümölcsszósszal.

A húst mossuk meg, majd tisztítsuk meg a hártyáktól, inaktól. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró olajban minden oldalát kapassuk meg szépen. Meg mindenhol piros, tegyük tűzálló tálba, locsoljuk rá a sütésből visszamaradt zsiradékot és toljuk meg meleg, 190 fokos sütőbe 30 percre.

Ha megvagyunk, pihentessük bő negyed órán át, majd szeleteljük, és öntözzük meg az almaszósszal.

A szószhoz az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd annyi -a fűszerekkel ízesített – vízben, hogy ellepje, felteszem főni.
Ha az alma megpuhult, behabarom a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr, és leveszem a tűzről. Beleteszem a vaníliát, és kihűtöm egy kicsit.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Sertésszűz almaszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*