Sóban sült pulykacombfilé meggymártással recept

  • Sóban sült pulykacombfilé meggymártással recept
  • Sóban sült pulykacombfilé meggymártással recept

Hozzávalók:

2 főre:
fél kg durva konyhasó
40-50 dkg pulykacomb filé
10-15 dkg fagyasztott meggy vagy konzerv
2 evőkanál méz vagy barnacukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál citromlé
őrölt zöldbors

Recept:

A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz túl sós!

A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst. Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd  a sültet. Alufóliával fedtem, és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit megpirítani negyed óra- 20 perc alatt.

A mártáshoz kissé megkaramellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.

Az ételt én főtt burgonyával kínáltam.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*