Somlói Galuska recept

  • Somlói Galuska recept

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:
Piskóta:

16 dkg liszt
8 evőkanál cukor
8 tojás
fél sütőpor

Egyéb “sallang”:
2 zacskó főzős vaníliás pudingpor
fél dl rum
Kis zacskó mazsola
5-10 dkg darált dió
3dkg kakaópor
ízlés szerint porcukor
kevés tej
2-4 dl habtejszín (ízlés szerint)

Recept:

A tojások – 4 kanál cukorral – habbá vert fehérjébe óvatosan belevegyítjük a maradék cukorral kikevert sárgáját és a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon sütjük tűpróbáig.

A tetejét kevés liszttel meghintve lefordítva rácson hagyjuk hűlni.
Amíg sül a  tészta, megfőzzük a  pudingot, leforrázzuk és rumba áztatjuk a mazsolát.
A megsült tésztát felkockázzuk, meghintjük a mazsolával, megöntözzük rummal, és betakarjuk a pudinnggal, tetejére a diót szórjuk.

Tálalás előtt tejszínhabbal és a csokikrémmel díszítjük.
Csokikrém: a kakaóport ízlés szerinti cukorral elkeverjük és kevés tejjel felfőzzük a cukor olvadásáig.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*