Sonkás-sajtos csiga recept

  • Sonkás-sajtos csiga recept
  • Sonkás-sajtos csiga recept

Hozzávalók:

A tésztához
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
egy kávéskanál só
0,6 dl langyos tej
2,5 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr krémsajt

A töltelékhez:
3 dkg vaj
20 dkg krémsajt
15 dkg sonka
5-8 dkg reszelt sajt

Recept:

Miért ne lehetne Piszke vaníliás-epres csigája sós? – támadt fel a gondolata  fejemben, és meg is alkottam ízibe.

A tésztához kenyérsütőgépbe tettem a következőket: a langyos tejet, az élesztőt a lisztet, a sót, az olvasztott vajat és a krémsajtot. Kenyértészta programon megdagasztattam- kelesztettem a tésztát.

A krémhez a krémsajtot kikevertem a vajjal.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalappá nyújtottam. Megkentem a vajas krémsajttal, megszórtam az apróra a vágott sonkával és reszelt sajttal.

A hosszabbik oldaláról feltekertem, és kb. cm-es csigákra vágtam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és még fél órát hagytam kelni őket.

Végül 15-17 perc alatt megsütöttem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*