Hozzávalók:
fél dl tej
1 zacskó szárított élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
50 dkg liszt
27 dkg vaj
1 tojás
Recept:
Finom, könnyű kiflik. Frissen fogyasztva az igazi.
Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet, 3 dkg olvasztott vajat.
Annyi langyos tejjel, amennyi szükséges, rétestésztát gyúrunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, megkenjük vajjal (tehetünk bele sonkát, sajtot is), majd 8 cikkbe vágjuk. Az így kapott háromszögeket felsodorva kiflivé alakítjuk.
Két óra pihentetés után a kifliket felvert tojással megkenjük, majd előmelegített 190 fokos sütőben megsütjük.