Sörös pogácsa recept

  • Sörös pogácsa recept
  • Sörös pogácsa recept

Hozzávalók:

45 dkg liszt
20 dkg vaj
fél kiskanál bors
1 csapott ek só
1 tojás és két sárgája
3 dkg élesztő
1 ek cukor
1,5 dl sör
tojás a kenéshez
egy marék lenmag

Recept:

Egyszerű kis sörkorcsolya a Nők lapja konyhája újságból.

Én vajjal készítettem, nem margarinnal, és megjegyzem, talán még többet is elbír a  recept. Az élesztőt a cukorral feloldjuk a langyos sörben. A lisztet a vajjal, a borssal, a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a  tojásokat, majd az élesztős sört.

Összegyúrjuk, és pihentetjük egy fél órát.

Ekkor én hajtogattam – kezdők kedvéért: vékony téglalappá nyújtottam, majd a téglalap alakú tésztának a rövidebbik oldalát fordítom magam felé, és felülről a harmadáig lehajtom. Ezután alulról ráhajtom a teljes szabadon maradt tésztát. Újra ujjnyi vastagra nyújtom, majd a hosszabb oldalát fordítom magam felé.
Ujjammal megjelölöm a tészta közepét, mindkét irányból eddig a pontig hajtom be a tésztát. A két összehajtott felet egymásra fordítom.

Újabb pihentetés jön, ezúttal negyed óra és ismétlem a hajtogatást.Ezután lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtottam. Pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tetejét felvert tojással megkentem, megszórtam lenmaggal, majd hagytam még egy fél órát kelni.   A kelesztés utolsó öt percében előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Betoltam a sütőbe és szép aranyszínűre sütöttem a kis pogikat.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*