Főoldal \ Sós, joghurtos kifli
A+ a-

Sós, joghurtos kifli recept

Hozzávalók:

8 kiflihez:
40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
3 ek joghurt
2 ek méz
3 ek olaj
1 tojás
3 dl langyos tej + a kenéshez
2,5 dkg friss élesztő

A díszítéshez:
4 ek finomliszt
1 csapott ek só
kevés víz

Recept:

Ennek a kiflinek finom, puha édeskés a tésztája, amit remekül ellenúlyoz a békebeli sós perecről ismert “kulimász”. Régebben azt hittem, hogy ez sajt, de nem! Pusztán sós liszt kevés vízzel, ami sütés közben megszilárdul.

Az élesztőt egy kis kanál mézzel és liszttel a tejben felfuttattam. A lisztekhez hozzáadtam a többi hozzávalót, a felfuttatott élesztőt. Rugalmas tésztává dagasztattam a géppel, majd egy órát kelni hagytam.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kör alakúvá nyújtottam és 8 egyenlő cikkre vágtam. A tésztát a háromszögek alapjátót kezdve feltekertem és kiflit formáztam belőle.

Az így elkészített kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam és tetejüket tejjel megkenegettem. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokra állítottam a hőmérsékletet, így a sütő melegedésével is tudtak tovább kelni.

A kulimászhoz a lisztet és a sót elkevertem annyi vízzel, hogy sűrűn folyó, de homogén masszát kapjak. Zacskóba töltöttem, a sarkát kivágtam.
15 perc sütés után a kifliket megspricceltem a zacskóból a sós tésztával, és így sütöttem barnásra őket.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.