Spaghetti carbonara recept

  • Spaghetti carbonara recept
  • Spaghetti carbonara recept

Hozzávalók:

2 főre
20 dkg spagetti tészta
15 dkg sonka, bacon vagy főtt császár
1 tojássárgája
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
vaj
olívaolaj

bors

Recept:

A spaghetti carbonara egy egyszerű tésztaétel,  kezdő szakácsoknak is ajánlom.

A carbonara szó jelentése szénégető. Nevét onnan kapta, hogy egykor olasz szénégető munkások készítették.

A tésztafőzéshez tegyünk fel kb 2 liter vizet, melybe szórjunk két teáskanálnyi sót.  Ha már lobogva forr, beletehetjük a tésztát. Ilyenkor  azonnal jól meg kell keverni, különben a tészta összeragad. Közepes tűzön főzzük a tészta gyártója által ajánlott főzési ideig. Kis idővel a főzési idő lejárta előtt  kóstoljuk meg a tésztát. A tészta akkor készült el, ha kívülről már nem érezzük ragadósnak, de a belseje még nem teljesen puha. Ha éppen roppan, máris elkészült az “al dente” tészta.

Eközben vágjuk kockára a bacont és kevés olajon pirítsuk zsírjára .

Egy keverőtálban keverjük össze a 2 tojássárgáját, a tejszínt, borsot, kevés sót – ha sós sonkát használunk, akkor ezt ne sózzuk meg!  Reszeljük bele a sajt 2/3-át és a fokhagymát.

Amikor megfőtt a tészta, lecsepegtetjük, nyakon öntjük a keverékkel, ráöntjük a megpirult szalonnát,  a kisült zsírt, egyet forralunk rajta, és már tálalható.

Tálaláskor a megmaradt parmezánt ráreszeljük, és  frissen őrölt borssal szórjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*