Spárgakrémleves medvehagymával recept

  • Spárgakrémleves medvehagymával recept

Hozzávalók:

3-4 személyre:
50 dkg zsenge zöldspárga
3-4levél medvehagyma
egy fej vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín

bors
7 dl húsleves alap
3-4 evőkanál burgonyapehely

Recept:

Finom tavaszi krémleves értékes tápanyagokkal.

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra és futtassuk meg kevés olajon.A medvehagymát mossuk meg, aprózzuk fel és adjuk a  hagymához.

A spárgát alapos mosás után szabadítsuk meg fás végeitől. A legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha kézzel törjük, mert általában ott hasad el, ahol a fás és a friss rész találkozik. A friss szárat vágjuk apróbbra és adjuk a hagymákhoz. Engedjük fel a húslevessel, ízesítsük sóval, borssal.

Fedő alatt pároljuk meg a spárgát. Ha már puha, botmixerrel pürésítsük. Engedjük fel a  főzőtejszínnel és adjuk hozzá a burgonyapelyhet, mely a sűrítést szolgálja.
Főzzük a kívánt állag eléréséig. Tejföllel gazdagíthatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*