Spárgakrémleves medvehagymával recept

  • Spárgakrémleves medvehagymával recept

Hozzávalók:

3-4 személyre:
50 dkg zsenge zöldspárga
3-4levél medvehagyma
egy fej vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín

bors
7 dl húsleves alap
3-4 evőkanál burgonyapehely

Recept:

Finom tavaszi krémleves értékes tápanyagokkal.

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra és futtassuk meg kevés olajon.A medvehagymát mossuk meg, aprózzuk fel és adjuk a  hagymához.

A spárgát alapos mosás után szabadítsuk meg fás végeitől. A legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha kézzel törjük, mert általában ott hasad el, ahol a fás és a friss rész találkozik. A friss szárat vágjuk apróbbra és adjuk a hagymákhoz. Engedjük fel a húslevessel, ízesítsük sóval, borssal.

Fedő alatt pároljuk meg a spárgát. Ha már puha, botmixerrel pürésítsük. Engedjük fel a  főzőtejszínnel és adjuk hozzá a burgonyapelyhet, mely a sűrítést szolgálja.
Főzzük a kívánt állag eléréséig. Tejföllel gazdagíthatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*