Hozzávalók:
3-4 személyre:
50 dkg zsenge zöldspárga
3-4levél medvehagyma
egy fej vöröshagyma
kevés olaj
2 dl főzőtejszín
só
bors
7 dl húsleves alap
3-4 evőkanál burgonyapehely
Recept:
Finom tavaszi krémleves értékes tápanyagokkal.
A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra és futtassuk meg kevés olajon.A medvehagymát mossuk meg, aprózzuk fel és adjuk a hagymához.
A spárgát alapos mosás után szabadítsuk meg fás végeitől. A legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha kézzel törjük, mert általában ott hasad el, ahol a fás és a friss rész találkozik. A friss szárat vágjuk apróbbra és adjuk a hagymákhoz. Engedjük fel a húslevessel, ízesítsük sóval, borssal.
Fedő alatt pároljuk meg a spárgát. Ha már puha, botmixerrel pürésítsük. Engedjük fel a főzőtejszínnel és adjuk hozzá a burgonyapelyhet, mely a sűrítést szolgálja.
Főzzük a kívánt állag eléréséig. Tejföllel gazdagíthatjuk.