Spenótos-gombás spagetti csőben sütve recept

  • Spenótos-gombás spagetti csőben sütve recept
  • Spenótos-gombás spagetti csőben sütve recept

Hozzávalók:

3 személyre:
30 dkg spagetti tészta
12 dkg friss spenótlevél
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés olaj
15 dkg csiperke
10 dkg kéksajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej

bors
szerecsendió
4-5 dkg dió

Recept:

A Tv Paprika hasábjain leltem ezt a nagyon finom receptet.

Nem szeretem a spenótot, de szerencsére, ez nem is hasonlít gyermekkorom rémálmára, a spenótfőzelékre :)

A tésztát sós lobogva forró vízben főzzük harapható keménységűre, majd leszűrve hideg vízzel öblítsük át. A tésztafőzésről bővebben itt.

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröshagymát vágjuk apróra. A gombát pucoljuk meg, és vágjuk szintén kis darabokra. A spenótot mossuk meg, daraboljuk fel egy kissé – én a  szárait is eltávolítottam.

Kevés olajon kevergetve, csipet sóval szórva pirítsuk üvegesre a hagymát. Nyomjuk bele a fokhagymát fokhagymanyomóval. Adjuk hozzá a gombát, és lassú tűzön dinszteljük meg. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük addig, míg összeesik, majd vegyük le a  tűzről.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A vajat egy kisebb lábosban olvasszuk meg, szórjuk rá a lisztet és kavargatva pirítsuk meg. Szórjunk bele sót, borsot, szerecsendiót. Öntsük fel a tejjel, és állandó kavarás mellett sűrítsük be a besamelt.

Ha kész, adjuk hozzá az apróra morzsolt kéksajtot, majd keverjük össze a spenótos egyveleggel. Adjuk a  tésztához, forgassuk össze.

Tegyük az egészet hőálló tábla, tetejét szórjuk meg apróra tört dióval és süssük, míg színt kap.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*