Spenótos palacsinta, gombás-paradicsomos töltelékkel, kéksajtmártással recept

  • Spenótos palacsinta, gombás-paradicsomos töltelékkel, kéksajtmártással recept
  • Spenótos palacsinta, gombás-paradicsomos töltelékkel, kéksajtmártással recept
  • Spenótos palacsinta, gombás-paradicsomos töltelékkel, kéksajtmártással recept

Hozzávalók:

7-9 palacsintához:
80 g bébispenót
20 dkg liszt
1 tojás
fél kávéskanál só
3 dl víz

50 dkg csiperke

1 nagy gerezd fokhagyma

15 dkg kéksajt

fokhagyma ízlés szerint
2 dl tejszín

paradicsom

Recept:

Gyulai tartózkodásunk alatt ettünk zseniális palacsintákat az egyik klassz ki körösparti étteremben.

Annyira ízlett, hogy rögvest ki is kellett próbálnom.

A spenótot 2 dl vízzel összeturmixoltam. Hozzáöntöttem a lisztet, a sót, a tojást, és turmixoltam tovább, annyi vizet hozzáadva, hogy sűrű tejszín-állaga legyen a tésztának. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, több vizet kíván a tészta!

A palacsintákat hagyományos módon, serpenyőben kisütöttem.

A gombát megpucoltam, apróra vagdaltam és kis adagonként száraz serpenyőben lepirítottam. Majd egy összenyomott fokhagymával és sóval még átforgattam a forró edényben.

A kéksajtot a teszínnel leturmixoltam, adtam hozzá sót, és pici fokhagymát.

A palacsintákat megtöltöttem kevés kéksajtos krém, gomba és apróra vagdalt paradicsom keverékével, leöntöttem mártással, és friss zöldségekkel kínáltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*