Hozzávalók:
2-3 személyre:
2 nagy fej fokhagyma
3 ek méz
4 ek olívaolaj
2 dkg vaj
20 dkg fadobozos camembert
frisspéksütemény
Recept:
Egyszerűen mennyei a krémes fokhagymával kent friss kenyeret az olvadt camembertbe mártogatni!
Bátorkodtam a fokhagymát bedugni a sütőbe, míg futni mentünk, hogy ne legyen lelkifurdalásom a majszolás alatt.
Előkaptam egy kisebb jénai tálat, a pucolatlan egész fokhagymáknak „talpat” vágtam, hogy megálljanak az edényben. köréjük némi vajat tettem, meglocsoltam olívaolajjal és kevés mézzel, majd alufóliával betakargatva bedugtam 150 fokos sütőbe 40 perce. Visszatérvén a futásból emeltem a hőt, és 190 fokon tovább sütöttem, ekkor már mellédugva a sajtot is.
A sajt fadobozos camembert, kicsomagolva, de visszatéve a dobozába (fedő nélkül). A tetejét x-alakban bevágtam. Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat friss bagett vagy kenyérszeletek díszes társaságában.