Sült fokhagyma camembert mártogatóssal recept

  • Sült fokhagyma camembert mártogatóssal recept
  • Sült fokhagyma camembert mártogatóssal recept

Hozzávalók:

2-3 személyre:
2 nagy fej fokhagyma
3 ek méz
4 ek olívaolaj
2 dkg vaj
20 dkg fadobozos camembert
frisspéksütemény

Recept:

Egyszerűen mennyei a krémes fokhagymával kent friss kenyeret az olvadt camembertbe mártogatni!

Bátorkodtam a fokhagymát bedugni a sütőbe, míg futni mentünk, hogy ne legyen lelkifurdalásom a majszolás alatt.

Előkaptam egy kisebb jénai tálat, a pucolatlan egész fokhagymáknak “talpat” vágtam, hogy megálljanak az edényben. köréjük némi vajat tettem, meglocsoltam olívaolajjal és kevés mézzel, majd alufóliával betakargatva bedugtam 150 fokos sütőbe 40 perce. Visszatérvén a futásból emeltem a hőt, és 190 fokon tovább sütöttem, ekkor már mellédugva a sajtot is.

A sajt fadobozos camembert, kicsomagolva, de visszatéve a dobozába (fedő nélkül). A tetejét x-alakban bevágtam. Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat friss bagett vagy kenyérszeletek díszes társaságában.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*