Sült kacsacomb omlós burgonyával recept

  • Sült kacsacomb omlós burgonyával recept
  • Sült kacsacomb omlós burgonyával recept

Hozzávalók:

2 személyre:
2 nagyobb vagy 4 kisebb kacsacomb
4 szem nagyobb burgonya

fokhagyma
bors
majoranna
1 alma
kevés fehérbor

Recept:

Kacsacomb….órákig tartó sütés…Miért ne gyorsíthatnánk meg kuktában a   folyamatot?

Mindenekelőtt az elkészítés előtt órákkal ízesítsük: kenjük be sóval, borssal, pépes fokhagymával és majorannával a  combokat.

A kuktában pirítsuk meg minden oldalukat, majd dobjunk be egy cikkekre vágott almát, öntsük fel egy deci borral és 2 dl vízzel, tegyük rá a  tetejét.

Nagylángon tartsuk, míg sziszegni kezd, ekkor mérsékeljük a  lángot takarékra. 50 perc múlva dobjuk bele  a megpucolt, ujjnyi vastag karikákra vágott krumplit, sózzuk, és tegyük vissza sziszegni 10 percre.

Az idő elteltével nyissuk ki a kuktát. A burgonyát halmozzuk jénai tál aljára, rá a combokat és lefedve toljuk be 20 percre, hadd puhuljon még egy picit.

Ha beleszúrt villa átsiklik a  húson, vegyük le  a fedőt és süssük pirosra.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*