Sült libamáj lilahagymalekvárral, aszalt szilvás rizzsel recept

  • Sült libamáj lilahagymalekvárral, aszalt szilvás rizzsel recept

Hozzávalók:

1 személyre:
10 dkg libamáj
tej
kevés vaj

bors
egy kis pohár rizs
pár szem aszalt szilva
3 fej lilahagyma
olívaolaj
5-7 dkg cukor
0,5 dl vörösbor
0,5 dl balzsamecet

Recept:

Első feladatunk a szofisztikált csemege elkészítéséhez a beszerzés. Erre a célra ismét a Nagycsarnokot ajánlom, ahol jó áron juthatunk hozzá a májhoz.

Mindenképp mossuk meg alaposan, és a hártyákat szedjük le róla, majd egy órára áztassuk be tejbe.
Az aszalt szilvát vágjuk apró darabokra. A rizst mossuk és szárítsuk meg.

A lilahagymát vágjuk apró szálakra, még jobb, ha aprítógéppel segítjük munkánkat.
A rizst futtassuk meg kevés olívaolajban, fehéredésig pirítva. Dobjuk hozzá az aszalt szilvát, majd öntsük rá a rizs térfogatának duplája mennyiségű vizet. Sózzuk (kóstolás!), és fedő alatt takarékon 10-12 percig főzzük, majd elzárva a gázt hagyjuk pihenni fedővel. A maradék gőzben szépen megpuhul.
A hagymát futtassuk meg kevés olajban, és pároljuk 10 percig. Ekkor dobjuk rá a cukrot, öntsük fel a borral és a balzsamecettel. Fedő alatt, takarékon újabb 20-25 perc párolás következik, míg szépen besűrűsödik.

A májat vegyük ki a tejből, itassuk fel a nedvességet, és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, és vajon süssük ki mindkét oldalukat óvatosan.

Tálaljuk a szeleteket a rizzsel és a lilahagymalekvárral!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*