Sült rizspuding konyakos csokis meggymártással recept

  • Sült rizspuding konyakos csokis meggymártással recept
  • Sült rizspuding konyakos csokis meggymártással recept

Hozzávalók:

5,5 dl tej
12 dkg rizs
10 dkg cukor
csipet só
2-3 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 ek vaj
fahéj

Öntet:
1 ek vaj
5-10dkg cukor (ízlés szerint)
15 dkg magozott meggy
egy korty konyak
3 kocka étcsoki
1 teáskanál keményítő

Recept:

A rizst,a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót felforraljuk, majd fedő alatt takaréklángon addig főzzük, míg a rizs a folyadékot be nem szívja. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. Legjobb teflonos lábosban főzni,így nem ég le.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a rizst kissé hűtsük le.
A tojást a fahéjjal (ízlés szerinti mennyiség ismét) és a citromhéjjal együtt keverjük a rizshez.

Egy szép hőálló edényt kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a keveréket. Tegyük a tálat egy nagyobb tepsibe, amibe vizet öntünk. Így fogjuk gőzölve sütni 25-30 percig.

Az öntethez nagy lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a cukrot. Kissé karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a meggyet. Kap egy korty konyakot, de ez el is hagyható. Addig főzzük, míg a meggy megpuhul. Ekkor szitáljuk rá a keményítőt vagy pudingport, és kavarjuk jól el, hogy besűrűsödjön. Ha ez megtörtént, zárjuk el a gázt, és adjuk meg neki az utolsó löketet, a csokit, és kavarjuk benne jól el.
Nagyon pikáns lesz!

Tálaljuk a rizspudingot az öntettel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*