Hozzávalók:
Tésztához:
5dkg cukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
szükség esetén tejföl
Töltelékhez:
Fél kg túró
2 zacskó főzős vanília pudingpor
20dkg porcukor
fél l tej
4dl tejföl
2 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom
mazsola
Recept:
Sült is, túrós is…
A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra.
A tésztához a cukrot, a vajat és lisztet összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tejföllel segíthetünk a dolgon.
24 cm-es formába nyomkodjuk úgy, hogy kis peremet is képzünk a forma oldalán 1-2 cm magasságig.
Elősütjük a tésztát.
A túrótöltelékhez fél kg túrót, 2 zacskó főzős vaníliás pudingport, 20 dkg porcukrot, 4 dl tejfölt, fél liter tejet, 2 tojást, 1 citrom reszelt héját , két zacsi vaníliás cukrot és ízlés szerint mazsolát összekeverünk.
Tegyük a tölteléket a tésztára és kb. 65 – 70 percig süssük 190 C-on süssük, amíg meg nem szilárdul.
Hűtsük ki és szeleteljük.