Hozzávalók:
gombóc:
50 dkg túró
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 ek cukor
13 dkg búzadara
öntet:
2 tojás
350 g tejföl
3 zacskó vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
Recept:
Egy gyors változata a túrógombócnak, így nem kell bajlódni a főzéssel.
Egy óra pihentetés viszont kell neki, ahogy a hagyományos verziónak is.
A túrót keverjük ki a 2 tojás sárgájával, csipet sóval, reszelt citromhéjjal és a darával. hagyjuk állni egy órát, hogy a dara magába szívhassa a nedvességet.
Egy óra múlva verjük keményre a két tojás tojás habját. Ha már megáll a hab, keverjünk bele két evőkanál cukrot is.
Gyúrjunk szép golyókat és sorakoztassuk őket tűzálló tálba. Az “öntethez” valókat keverjük ki, és öntsük a gombócokra. Toljuk 180 fokos, előmelegített sütőbe durván fél órára.