Sütőtök krémleves recept

  • Sütőtök krémleves recept
  • Sütőtök krémleves recept

Hozzávalók:

1 póréhagyma
1 kg tök
olaj
húsleves
szerecsendió
2 dl főzőtejszín

opcionális:
tökmagolaj
füstölt sajt

Recept:

Egy olasz étteremben – életemben először –  evett tökleves után döntöttem el: nekem ezt el kell készítenem. De nem édeskésen. Nem! Inkább a sós változata vonzott.

Fogtam a szép tököt, meghámoztam, majd apró kockákra vágtam. A hagymát felapróztam. Olajon megfuttattam  a hagymadarabkákat, majd rádobtam a tököt.

Felöntöttem annyi húslevessel, hogy bőven ellepte a tököt. A levest én lusta módon leveskockából főztem. Ízesítettem szerecsendióval. Az egészet puhára főztem, majd összeturmixoltam. Tejszínnel felöntöttem, és összeforraltam.

Tökmagolajjal és reszelt füstölt sajttal kínáltam. Ez a mennyiség kb 4-5 tányérra lett elég.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*