Svéd gombasaláta recept

  • Svéd gombasaláta recept
  • Svéd gombasaláta recept

Hozzávalók:

2 személyre:
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
Olaj
1 kis konzerv paradicsompüré
1 kávéskanál cukor
Bazsalikom
Őrölt babérlevél
Kakukkfű
1 citrom

Recept:

A gombát alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk apróra és futtassuk meg olajon.

Adjuk hozzá a gombát, és fedő alatt pároljuk.

A zsírjára sütött gombához keverjük a paradicsompürét, a fűszereket ízlés szerint, és a jól megmosott citrom héját és pár csepp citromlevet.

Öntsünk rá 1 dl vizet és forraljuk össze. Hidegen tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Svéd gombasaláta

  1. Legyen a gomba 50 dg, a babér pedig levél: a port nem lehet kivenni… meg még pici törött bors.
    Én módjával használom a paradicsom pürét, viszont a víz fölöntés helyett igazán javaslok pl. Kékfrankos, vagy hasonló száraz borocskát.
    Citrom, cukor, só íz összehangolás csak a végén!
    Vigyázzunk az édesítéssel! Hidegen a savanykás ízérzet jelentősen csökken!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*