Hozzávalók:
3 személyre:
75 dkg burgonya
35 dkg liszt
só
2 tojás
30 dkg darált hús
zsemlemorzsa
bors
1 fej hagyma
petrezselyem
olaj
1 dl főzőtejszín
Recept:
A gnocchi elkészítéséhez a burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vágjuk kockára. Sós vízbe tegyük fel főni.
Ha megpuhult, törjük át és gyúrjuk össze a liszttel, egy tojással, ízlés szerint sóval . Pihentessük egy fél órát hűtőben.
Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjunk hüvelykujj vastagságú, hosszú rudat belőle, és ezt vagdossuk fel 2,5 cm-es darabokra, rombusz alakban. A falatok tetejét nyomjuk meg villával.
Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és addig főzzük, amíg a gombócok a leves tetejére felúsznak. Jól lecsöpögtetjük, tetejét kevés olívaolajjal megöntözzük és átkeverjük.
A húsgolyóhoz én marhahúst használtam, de lehet fele sertés is, sőt pulykából is elképzelhető.A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra. Keverjük össze a húst, a hagymát, a tojást, a tejszínt, a sót, petrezselymet és zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen.
Olajat forrósítsunk fel és diónyi golyókat formálva, süssük ki a húsgolyókat
Tálaljuk a gnocchival és barnamártással.