Svéd húsgolyók gnocchival recept

  • Svéd húsgolyók gnocchival recept
  • Svéd húsgolyók gnocchival recept

Svéd húsgolyók gnocchival recept  Svéd húsgolyók gnocchival recept  

Hozzávalók:

3 személyre:
75 dkg burgonya
35 dkg liszt

2 tojás
30 dkg darált hús
zsemlemorzsa
bors
1 fej hagyma
petrezselyem
olaj
1 dl főzőtejszín

Recept:

A gnocchi elkészítéséhez a burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vágjuk kockára. Sós vízbe tegyük fel főni.
Ha megpuhult, törjük át és gyúrjuk össze a liszttel, egy tojással, ízlés szerint sóval . Pihentessük egy fél órát hűtőben.

Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjunk hüvelykujj vastagságú, hosszú rudat belőle, és ezt vagdossuk fel 2,5 cm-es darabokra, rombusz alakban. A falatok tetejét nyomjuk meg villával.

Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és addig főzzük, amíg a gombócok a leves tetejére felúsznak. Jól lecsöpögtetjük, tetejét kevés olívaolajjal megöntözzük és átkeverjük.

A húsgolyóhoz én marhahúst használtam, de lehet fele sertés is, sőt pulykából is elképzelhető.A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra. Keverjük össze a húst, a hagymát, a tojást, a tejszínt, a sót, petrezselymet és zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen.

Olajat forrósítsunk fel és diónyi golyókat formálva, süssük ki a  húsgolyókat
Tálaljuk a gnocchival és barnamártással.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*