Szedres meggyes fordított lepény recept

  • Szedres meggyes fordított lepény recept
  • Szedres meggyes fordított lepény recept

Hozzávalók:

70 dkg meggy és szeder vegyesen (mosva, kimagozva – ez utóbbi a meggyre vonatkozik :D)
4 ek cukor
3 kk őrölt fahéj
3 ek étkezési keményítő

2,5 dl tejföl
1 tojás
1,5 dl olaj
2,5 dl cukor
3,5 dl liszt
1 zacskó sütőpor

Recept:

Sajnos nem rajongok a gyümölcsös sütikért, így ez a  lepény nem a kedvencem, de a család szereti.

A tésztája egyszerű kevert massza, a legtöbb munkát a szeder mosása és a meggy magozása jelenti, szóval, érdemes nekiállni.

A gyümölcsöt keverjük össze a cukorral, keményítővel, és szórjuk egy alaposan kivajazott piteforma aljára.

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan keverjük ki és öntsüka  gyümölcsökre.

Előmelegített, 160 fokos sütőben durván 50 perc alatt sül készre.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*