Szejtán recept

  • Szejtán recept
  • Szejtán recept

Szejtán recept  Szejtán recept  

Hozzávalók:

250 gramm búzasikér
50 gramm csicseriborsóliszt
30 gramm sörélesztőpehely
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál worchester szósz
125 ml szójaszósz
375 milliliter forróvíz
Legalább egy liter alaplé a főzéshez

Recept:

Ez nem a klasszikus szejtán recept. Nekem azzal sajnos nem sikerült előállítani értékelhető külsejű illetve állagú szejtánt.
A buddhist chef oldalán leltem rá erre a verzióra, ami szerintem tökéletes eredményt hozott.
Aki még nem szakértő a témában: a szejtán, másn éven búzahús egy búzasikérből készülő húspótló.
A hozzávalókat szépen összekeverjük, és egy két percig kézzel dagasztjuk, hogy a sikérszálak kellően rugalmassá tegyék a tésztát.
Amikor szépen összeállt, egy helyes kis vekni formázunk belőle, és folpackba csomagolva a forró alaplébe téve egészen kis lángon, időnként megforgatva, körülbelül egy óra alatt készre főzzük.
Én általában a főzőlevében szoktam hagyni kihűlni.
Ezután szeletelhetjük, apríthatjuk, mint az igazi húst.
Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*