Szezám, tárulj recept

  • Szezám, tárulj recept
  • Szezám, tárulj recept

Hozzávalók:

2 személyre:
30-35 dkg csirkemellfilé

szezámmag
1 tojásfehérje

Mártáshoz:
1ek szójaszósz
3 evőkanál méz
1 kiskanál balzsamecet

Burgonyasalátához:
4 szem közepes burgonya
1 dl majonéz
1 fej lilahagyma
bors

mustár
1 dl tejföl

Recept:

Szezámmagbundába bújt apró csirkefalatok pikáns mártással, hagymás burgonyasalátával…

A csirkemellfilét megmosom, apró falatokra vágom, sózom és állni hagyom 10 percig.

Ha megvan, megforgatom enyhén felvert tojásfehérjében és szezámmaggal panírozom. Én tettem kevés napraforgómagot is a szezám közé.
Bő olajban kisütöm.

A burgonyasalátához a krumplikat meghámozom, megmosom. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm.

A lilahagymát szintén megpucolom és vékony karikákra vágom.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a mustárral, sóval, őrölt borssal, ízlés szerint.

A burgonyához óvatosan hozzákeverem a hagymát és meglocsolom a mártással. Óvatosan összeforgatom.

A mártáshoz a mézet, a szójaszószt és a balzsamecetet összekeverem és vékonyan a húsra csepegtetem.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*