Szezámos csirkefalatok burgonyasalátával recept

  • Szezámos csirkefalatok burgonyasalátával recept
  • Szezámos csirkefalatok burgonyasalátával recept

Hozzávalók:

3 személyre:
6 szem közepes burgonya
2 dl majonéz
2 fej lilahagyma
bors

mustár
2 dl tejföl
csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
2 dl joghurt
2 ek limelé

Csodapanír:
2-3 tojás
liszt
5-6 ek burgonyapor
4 ek szezámmag
sör

olaj

Recept:

Frissítő, könnyű fogás ebédre.

A csirkemellet falatkákra vágjuk és bepácoljuk a következő szószba:
2 dl joghurtba 2 evőkanál szójaszószt és 2 evőkanál limelevet keverünk.

Az érlelődés ideje alatt elkészítem a burgonyasalátát.
Ehhez a krumplikat meghámozom, megmosom. Ujjnyi vastag szeletekre vágom és sós vízben puhára főzöm.

A lilahagymát szintén megpucolom és könnyekkel küszködve vékony karikákra vágom.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a mustárral, sóval, őrölt borssal. Ez utóbbiból inkább a frissen őröltre szavazok, sokkal intenzívebb aromája van. Kóstolgatással meózom.

A burgonyához óvatosan hozzákeverem a hagymát és nyakonöntöm a mártással. Óvatosan összeforgatom.

A csirke ezalatt beszívta  a pác ízeit (de nyugodtan elkezdhetjük előző nap a pácolást). A felesleget papírtörlővel leitatjuk róla. A falatokat lisztbe mártjuk, majd a remekbeszabott panírba forgatva bő, forró olajban megsütjük. A csodapanírhoz a burgonyaport (-pelyhet), kis sót, a szezámmagot, a tojásokat és a sört olyan arányban elegyítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*