Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
25 dkg margarin (plusz kevés a kenéshez)
25 dkg cukor
5 nagy tojás
3 ek darált dió
1 csomag sütőpor
magozott szilva
fahéjas cukor
Recept:
„Hull a szilva a fáról…”
Jobb is hamar leszedni, és egy finom süteménybe felhasználni a kert előtt álló fa gyümölcsét.
Ez az egyensúlysütemény lehet alapja bármilyen gyümölcsös édességnek. A neve is mutatja, az összetevők egyensúlyban vannak, hisz a zsiradék, a tojás, a liszt, a cukor közel egyenlő súlyú.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk-lisztezzünk ki egy közepes tepsit vagy két pitetálat (mint a képen).
A puha margarint keverjük habosra a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, közben keverve a masszát. Végezetül adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, és a darált diót.
Simítsuk a tálba vagy tepsibe a tésztát, és szórjuk meg a megmosott, magozott szilvával. A szilvákat hintsük fahéjas cukorral.
Tűpróbáig süssük. A cukor szépen megkaramellizálódik a tetején, isteni!