Szilvás egyensúlysütemény recept

  • Szilvás egyensúlysütemény recept
  • Szilvás egyensúlysütemény recept

Szilvás egyensúlysütemény recept  Szilvás egyensúlysütemény recept  

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
25 dkg margarin (plusz kevés a kenéshez)
25 dkg cukor
5 nagy tojás
3 ek darált dió
1 csomag sütőpor
magozott szilva
fahéjas cukor

Recept:

„Hull  a szilva a fáról…”

Jobb is hamar leszedni, és egy finom süteménybe felhasználni a kert előtt álló fa gyümölcsét.

Ez az egyensúlysütemény lehet alapja bármilyen gyümölcsös édességnek. A neve is mutatja, az összetevők egyensúlyban vannak, hisz a zsiradék, a tojás, a liszt, a cukor közel egyenlő súlyú.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk-lisztezzünk ki egy közepes tepsit vagy két pitetálat (mint a képen).

A puha margarint keverjük habosra a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, közben keverve a masszát. Végezetül adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, és a darált diót.

Simítsuk a tálba vagy tepsibe a tésztát, és szórjuk meg a megmosott, magozott szilvával. A szilvákat hintsük fahéjas cukorral.

Tűpróbáig süssük. A cukor szépen megkaramellizálódik a tetején, isteni!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*