Szilvás lepény margarin nélkül recept

  • Szilvás lepény margarin nélkül recept
  • Szilvás lepény margarin nélkül recept

Szilvás lepény margarin nélkül recept  Szilvás lepény margarin nélkül recept  

Hozzávalók:

4 közepes tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 dl olaj

50-60 dkg szilva
4 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj

Recept:

Ma ebédre gulyáslevest készítettem, és gondoltam, második fogásnak elég is lesz egy kis őszidéző szilvás sütemény.

Ez a recept nem margarint, hanem olajat javasol zsiradék gyanánt. Finom, könnyű, omlós a tésztája, és istenien megkaramellizálódott a szilvák tetejére szórt fahéjas, vaníliás cukor. Épp egy sokadik szeletet majszolok, hasamban Alízzal, míg e a receptet írom :)

A tésztája egyszerű, kevert. Mielőtt nekilátunk, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki, majd hintsünk meg zsemlemorzsával egy 30×20 cm-es tepsit.

4 közepes méretű tojást üssünk egy alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük szép habosra. Öntsük hozzá az olajat és sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne a tészta (a kenhetőnél picit hígabb a jó állag), adjunk hozzá kevés tejet.

Simítsuk a tepsibe, és rakjuk ki magozott, felezett szilvával. A vaníliás cukrokat a fahéjjal és cukorral keverjük össze, majd hintsük meg a szilvák és a süti tetejét.

Toljuk be a meleg sütőbe, és kb. 40 percig süssük, míg a tészta tapintásra átsült.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

2 hozzászólás: “Szilvás lepény margarin nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*