Szőke brownie csokichips-szel recept

  • Szőke brownie csokichips-szel recept
  • Szőke brownie csokichips-szel recept

Szőke brownie csokichips-szel recept  Szőke brownie csokichips-szel recept  

Hozzávalók:

160 g liszt
fél kávéskanál só
225 g fehér csokoládé
2 tojás
115 g vaj
120 g csokichips vagy apróra vágott étcsoki
70 g cukor

Tetejére 
60 g nutella
csokichips

Recept:

Sosem sikerültek a brownie-k eddig. Általában folyósak maradtak. De nagyon. Pedig igencsak kedvelem a csokis süteményeket.

Ez most egy szőke változat…mennyeien, kényeztetően krémes és édes.

Kicsit elálmodoztam az időt, és ottfelejtettem a sütőben. Heuréka! Meg is van a korábbi hiba. Úgy látszik, az én sütőmben tovább kell sütni a dolgokat. 45 percig sütkérezett, és így lett kívül szilárd, belül még krémes a  brownie.

Elkészítése halál egyszerű.

Egy műanyag(!) edényben, mikróban olvasszuk össze a vajat és a fehércsokit. 30 másodpercenként nyissuk ki az ajtót, és keverjük át, mert a fehércsoki hajlamos megégni, így remekül kontrollálhatjuk a folyamatot.

A tojást keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott, langyos csokis vajat. keverjük el. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sót, elegyítsük, majd a csokicseppeket is kavarjuk hozzá.

23×23 cm-es sütőpapírral bélelt edénybe terítsük ki a masszát. Tetejét olvasztott nutellával csorgassuk és szórjuk további fenéknövelő csokichips-szel.

Süssük előmelegített 150 fokos sütőben. Elvileg 20-25 percig, de nekem 45 perc alatt lett megfelelő állagú.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*