Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojás sárgája
csipet só
36 db puha, cukros tetejű babapiskóta
12,5 dkg margarin
4 dl tejszín
1 tábla csoki
keserű kakaópor a szóráshoz
rumaroma és tej a piskóták mártogatásához
Recept:
Hát kérem, aki (ilyen öregen) elkezdi az autóvezetői tanfolyamot…az szerez egy nagyon kedves barátnőt, akivel sütirecepteket tud cserélni!
Köszönöm, Erzsi!
Ha az embernek mászó kisbabája van, aki él hal a mosógépért és a sütő tapicskolásáért, jobban meggondolja, bekapcsolja-e azt. Mert szegény csemete az erélyes „nem” felkiáltásra lassan, de őszintén legörbíti a kis száját és eszeveszett sírásba, majd sikításba kezd, mintha nyúznák.
Persze, ilyenkor megáll az élet…a lelkifurdalásos anya felveszi, vidítja, „gyékén-gyákánt” játszik a deddel, míg az el nem hallgat.
Na, jól elkanyarodtam a sütitől…Szóval, klassz, hogy nem kell sütni.
Én sütőkeretben állítottam össze, de amúgy 20×30 cm-es tepsit kell használni. A tejet a grízzel, a cukrokkal, a tojássárgájával lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, kihűtjük és kikeverjük a vajjal. A tejszínt habbá verjük, majd belereszeljük a csokit, és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótákat rumaromás tejbe áztatjuk, vigyázzunk, ne engedjük elfolyni őket :D
Egy sor piskóta, egy réteg krém, egy réteg hab. És ugyanezt még egyszer. A tetejére keserű kakaóport szitálunk és hopsz, irány a hűtő, 3-4 órára.