Sztracsatella szelet sütés nélkül recept

  • Sztracsatella szelet sütés nélkül recept
  • Sztracsatella szelet sütés nélkül recept

Hozzávalók:

1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojás sárgája
csipet só
36 db puha, cukros tetejű babapiskóta
12,5 dkg margarin
4 dl tejszín
1 tábla csoki
keserű kakaópor a szóráshoz

rumaroma és tej a piskóták mártogatásához

Recept:

Hát kérem, aki (ilyen öregen) elkezdi az autóvezetői tanfolyamot…az szerez egy nagyon kedves barátnőt, akivel sütirecepteket tud cserélni!

Köszönöm, Erzsi!

Ha az embernek mászó kisbabája van, aki él hal a mosógépért és a sütő tapicskolásáért, jobban meggondolja, bekapcsolja-e azt. Mert szegény csemete az erélyes “nem” felkiáltásra lassan, de őszintén legörbíti a kis száját és eszeveszett sírásba, majd sikításba kezd, mintha nyúznák.

Persze, ilyenkor megáll az élet…a lelkifurdalásos anya felveszi, vidítja, “gyékén-gyákánt” játszik a deddel, míg az el nem hallgat.

Na, jól elkanyarodtam a sütitől…Szóval, klassz, hogy nem kell sütni.

Én sütőkeretben állítottam össze, de amúgy 20×30 cm-es tepsit kell használni. A tejet a grízzel, a cukrokkal, a tojássárgájával lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, kihűtjük és kikeverjük a vajjal. A tejszínt habbá verjük, majd belereszeljük a csokit, és óvatosan összeforgatjuk.

A piskótákat rumaromás tejbe áztatjuk, vigyázzunk, ne engedjük elfolyni őket :D

Egy sor piskóta, egy réteg krém, egy réteg hab. És ugyanezt még egyszer. A tetejére keserű kakaóport szitálunk és hopsz, irány a hűtő, 3-4 órára.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*